תמר הם סוגים של פרי עץ גבוהים וזקופים ממשפחת הדקלים.
לכול חלקיו  של עץ התמר יש שימוש : 
העלים משמשים כגג בסוכות , הפירות לאכילה ,הכנת יין , תמרים ודבש תמרים .
סינסטי התמר משמשים לטאטואו וקליעת סלסלות , הגזע משמש לבניין וקרוי ואף ניתן להתשמש כשוקת לצאן, 
לאחר שתוכו מרוקן. תמר הוא אחד מפרות שבעת המינים , הוא נאכל לח או יבש .
טעמו מתוק מאוד וצורתו אובלית . הסירופ שמופק ממנו נקרא סילאן הוא משמש לתיבול ולמנות אחרנות.
 בארץ מגדלים מטעי תמרים כגידול מסחרי רק לאורך השבר הסורי-אפריקאי,
 מבקעת כנרות בצפון ועד לדרום הערבה. כעץ נוי נפוץ התמר בכל רחבי הארץ.
מתכון להכנת עוגת תמרים :
מצרכים
1 וחצי מרגרינה
1 וחצי קמח
 6 כפות סוכר
6 ביצים
ממרח תמרים
1/2 כוס סוכר
 בנוסף אפשרות אגוזים למי שאוהב !!
אופן ההכנה
מרגרינה,
 6 כפות סוכר
 קמח חלמונים לערבב.לרפד תבנית ב-3/4 מהבצק .
מעל למרוח תמריםומעל אגוזים קצוצים.(אני לא שמתי) להקציף 6 חלבונים עים 1/2 כוס סוכר לשפוך על התמרים.מעל מפוררת את 1/4 הבצק ולאפות חום בינוניבעך 45 דקות. 
כדאי לבדוק צבע שחום מלמעלה.
בתאבון =] 
 






עדן זה מאוד יפה!!!!!!!!!!!!
השבמחק(במיוחד שעשית עלי....)
תמרוש!!!!!!!!!
איך הבלוג שלי ? תגיבו בבקשה !
השבמחק